BOTANIKUS KERTÜNK EGYELŐRE MÉG ZÁRVA

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
2021.03.06.

Kedves Látogatóink!
Bár az arborétumok és parkok nyitva lehetnek a jelenleg életbe lépett rendeletek értelmében, botanikus kertünk sajnos továbbra is zárva tart.

Ennek egyik oka, hogy az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetéhez tartozunk, és a járványokkal szembeni védekezés ökológiai alapjainak kidolgozásában kulcsszerepet játszó kutatókollégáink nem tartják szakmailag megengedhetőnek a legnagyobb hullám közepén való újranyitást.
Kérjük látogatóinkat, hogy a tudomány képviselőinek ezen állásfoglalását ebben a nehéz helyzetben fogadják el a kölcsönös felelősségvállalás jegyében.

Intézményünk továbbá nemzetstratégiai génbank is, és munkatársaink további megbetegedésével veszélyeztetnénk kiemelt fontosságú génmegőrzési küldetésünket is.
Tudjuk, hogy közeledik a tavasz, és szívesen sétálnának kertünkben, és az, hogy nem fogadhatjuk Önöket, számunkra éppen olyan nagy lemondás, mint a látogatók számára.
Azért dolgozunk az év 365 napján, hogy örömöt szerezzünk Önöknek a természet csodái és nyugalma által, és bízunk abban, hogy a harmadik hullám lankadásával újra találkozhatunk.
Várva várjuk a nyitás pillanatát, amelyről tájékoztatni fogjuk Önöket!

Nyitvatartás

Április 14. szerdától a szabadtéri gyűjtemények: NYITVA

minden nap: 8.00-18.00 óráig

Üvegházak és kiállítások: ZÁRVA

Nemzeti Botanikus Kert

Ökológiai Kutatóközpont
Ökológiai és Botanikai Intézet

2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.
06 28 360 122
botanikuskert [at] ecolres.hu
https://www.facebook.com/nemzetibotanikuskert
Instagram: @nemzetibotanikuskert_vacratot

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.