Megközelítés

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Személygépjárművel

Közúton Budapestről az M3-as út Fót - Csomád - Őrbottyán - Vácrátót útvonal, Gödöllő felől a Veresegyház - Őrbottyán útvonal, Vác felől pedig a Vácrátótra (tovább Veresegyház - Gödöllőre) vezető út vehető igénybe vagy az M2-es (2/A) úton a Vácrátót – Gödöllő lehajtóról közelíthető meg.
Vácrátót Budapest központjától 35 km, Váctól 11km, Gödöllőtől 15 km távolságra fekszik.

Parkolás

A Nemzeti Botanikus Kert környezetében a parkolóhelyek száma korlátozott, és a települési önkormányzat döntése értelmében és hatáskörében egyes helyen fizetősek.
Részletes tájékoztatás helyszínekről, fizetős időszakokról, árakról itt:
https://vacratot.hu/cimlap/1293-fizetovarakozas

Tömegközlekedéssel

Menetrend szerinti autóbuszjáratokkal a Vác - Gödöllő, Vác - Fót, Vác - Galgamácsa vonalakon, valamint Budapestről a 3. metróhoz csatlakozó, Újpest központból - Őrbottyán - Vácrátót - Vácduka - Vác útvonalon közlekedő járattal közelíthető meg. A buszjáratoknak a botanikus kert főbejárata előtt megállója van.

A botanikus kert vasúton a Budapest Nyugati pu. - Vácrátót – Vác, vagy a Budapest Nyugati pu. - Szob vonalon Vácig utazva és onnan vonattal Vácrátótig érhető el. Felhívjuk figyelmüket, hogy nincs minden vonathoz a községig (3 km) buszcsatlakozás. Javasoljuk, hogy a vasútállomástól sétáljanak ki a főútra, és vegyék igénybe a 346-os számú Vác-Gödöllő Volánbusz járatait-"Vácrátót vasútállomás bejárati út" és a "Botanikus Kert" megállók között. A 346-os busz menetrendjét naprakészen a www.volan.hu oldalán találják meg.

Kerékpárral

Botanikus kertünk kerékpárral közúton közelíthető meg.
A bejárat mellett (kerítésen belül) kerékpártárolók állnak rendelkezésre, hogy a kerti séta idejére el tudják helyezni kerékpárjaikat.
Rögzítés saját lakattal történik.
A gyűjtemény területén kerékpár használata nem lehetséges. Kivétel: kisgyermekek által használt futóbicikli (Kérjük a szülők felelős figyelmét!), ill. munkatársaink szolgálati járművei.

Nyitvatartás

Április 14. szerdától a szabadtéri gyűjtemények: NYITVA

minden nap: 8.00-18.00 óráig

Üvegházak és kiállítások: ZÁRVA

Nemzeti Botanikus Kert

Ökológiai Kutatóközpont
Ökológiai és Botanikai Intézet

2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.
06 28 360 122
botanikuskert [at] ecolres.hu
https://www.facebook.com/nemzetibotanikuskert
Instagram: @nemzetibotanikuskert_vacratot

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.