Pannon Magbank gyűjtendő fajainak listája

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Kedves Maggyűjtők!

A Pannon Magbank projekt utolsó évében kissé változnak a gyűjtési feltételek, mindez annak érdekében, hogy maximálisan biztosítsuk a projekt céljainak az elérését, azaz a hiányzó fajok begyűjtését.

A projektben vállalt 800 faj elérése érdekében eltávolítottuk a fajlistából azokat a fajokat, amelyekből már érkeztek be tételek, és a maradék taxonok díjazását felülvizsgáltuk. Ez alapján történik 2014-ben a taxonok kifizetése, a prioritást kapó fajokért 5000 Ft, a többi faj gyűjtéséért 3000 Ft-ot fizetünk a keretből. Amelyik taxon nem szerepel az újragondolt listán, abból is örömmel fogadunk felajánlást, de sajnos ellentételezni már nem tudjuk.
Az aktuális gyűjthető listát naprakészen tartjuk (általában kistáj megjelölést alkalmazunk MAROSI S. és SOMOGYI S. (szerk., 1990): Magyarország kistájainak katasztere I-II. MTA Földrajztudományi Kutató Intézet, Budapest alapján).

További információkat a projekt hivatalos honlapján találhatnak ( http://www.pannonmagbank.hu) illetve érdeklődhetnek Halász Krisztiánnál (halasz.krisztian@okologia.mta.hu, 28/360-122/152 mellék).

Kapcsolódó oldalak: