Látogatóknak

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

A Kert térképe
Elérhetőség
Séta a Kertben

Látogatási szabályok

A botanikus kert országos jelentőségű természetvédelmi terület, mely műemléki védelem alatt áll. Teljes területe, élővilága, létesítményei tehát törvényes védelmet élvező nemzeti értékek. A kert minden növénye, még az ún. vadvirágok is (ibolya, gyöngyvirág stb.) védettek, szedésük akár csak a cserjék, fák ágainak tördelése, vagy termések gyűjtése törvénybe ütköző cselekedet. (1982. évi 4. sz. Tvr. III. fej. 20.§), (MT 8/1982/IIL15./39. §)
Járművel (kerékpárt is beleértve) a kert látogatói nem jöhetnek be.
Kutyát behozni, az utakról letérni vagy az erre vonatkozó táblával is jelölt, látogatás elől elzárt területre belépni tilos.
Általános iskolás tanulók kizárólag felelős felnőtt kísérettel látogathatják a kertet.
A Nemzeti Botanikus Kert területén az intézmény engedélye nélkül semmilyen vállalkozási, üzleti célú tevékenység (pl. üzleti célú fotózás, videókészítés) nem folytatható. Amennyiben ilyen jellegű tevékenységet tervez, munkanapokon az alábbi elérhetőségen kérhet további felvilágosítást: botanikuskert-info(kukac)okologia.mta.hu

Drón használata szigorúan tilos, az élővilág védelme valamint a látogatók nyugalma érdekében.

Az üvegházak hétfőn növényvédelmi tevékenység miatt zárva vannak. A kert területén is hétfőnként előfordulhat növényvédelmi tevékenység.

Kérjük dohányzó Látogatóinkat, hogy tűzvédelmi és egyéb okok miatt a Botanikus kert területén NE dohányozzanak!

Kutyát behozni tilos
Kutyát behozni tilos!
Növényt letépni tilos
Növényt letépni tilos!
Szemetelni tilos
Szemetelni tilos!
Állatokat befogni tilos
Állatokat befogni tilos!
Labdázni tilos
Labdázni tilos!
Utakról letérni tilos
Utakról letérni tilos!

A kertben elhagyott, itt felejtett tárgyakat (ruhanemű, játék, könyv, stb.) 30 napig tudjuk megőrizni. A jegypénztárban érdeklődhetnek a talált tárgyakról, ezen a telefonszámon: 06-28-360-122

Belépőjegyárak

http://www.botanikuskert.hu/node/12

Kerti szakvezetés

Előzetes bejelentkezéssel egyeztetett időpontban tudunk kerti szakvezetést biztosítani magyar, angol, német, francia, olasz, spanyol nyelven.
Javasolt létszám:
felnőtt csoport: 1-50 fő/csoport
diákcsoport: 1-35 fő/csoport
óvodás csoport: 1-25 fő/csoport
A sétavezetések időtartama kb. 1,5 óra (óvodásoknak 1 óra).
Ára:
magyar nyelvű: 6000.-Ft/csoport
idegen nyelvű: 10000.-Ft/csoport

Információs anyagok, kiadványok

Hosszabb idő eltöltéséhez, a növényekkel és a Kerttel való átfogóbb ismerkedéshez kertismertető kiadványunkat ajánljuk, mely a jegypénztárban megvásárolható. Részletes térképe segít a Kertben való tájékozódásban.

További kiadványok a botanikus kertünkkel összefüggésben: http://www.botanikuskert.hu/node/1241

A Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont és a Nemzeti Botanikus Kert kiadványai, illetve emléktárgyak (hűtőmágnes, kulcstartó, ceruza, turistaérem, képeslap, bélyeg, díszboríték) a jegypénztárban vásárolhatók.

Képeslapok
Képeslapok
Hűtőmágnesek
Hűtőmágnesek
Vácrátóti ciprusbabák
Vácrátóti ciprusbabák
Kesselyák Rita festőművész reprodukciója

Egyéb tudnivalók

Pihenő padok a kert egész területén találhatók. Nagyobb pihenőterek, padokkal és asztalokkal a Trópusi-háznál, a Vízimalomnál és a Ferenc-halomnál várják kedves látogatóinak. Kertünkben kávé-, üdítőautomata található, büfé, kávézó nem üzemel, de a faluban a Kerthez közel található egy élelmiszerüzlet illetve a "Hangulat" étterem.