Üdvözöljük honlapunkon!

A több mint 200 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló romantikus tájképi kert hazánk legfajgazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye. Minden évszakban lebilincselő látvány 27 hektáron. Az eddig észlelt fészkelő madárfajok száma 62, a tavakban 22 halfaj él, 73 puhatestű (csiga és kagyló) állatfaj talált itt otthonra. Egynyári növénybemutatók, hangulatos sétautak, muskátli- és rózsa fajtabemutató és a természet sok-sok apró csodája várja egész évben kedves vendégeinket.

Friss hírek

2019.10.16.

Első őszi akvarell festészeti foglalkozás október 26-án szombaton 13:30-15:30 lesz, ezt követően november 16-án, majd az idei utolsó alkalom december 7-én.
Amatőr felnőttek vagy gyerekek jelentkezését várjuk a kurzusra, melyre előzetes regisztráció szükséges.
Regisztráció és további tájékoztatás e-mailen a konczgyongyi56@gmail.com címen vagy telefonon a 06 70 776 11 28 számon 16:00-20:00 óra között. További információk a hír címére kattintva érhetők el.

2019.10.08.

Október első vasárnapján tartottuk hagyományos őszi rendezvényünket, a Földi javak asztalunkon családi nap és vásárt. Az időjárás kegyes volt hozzánk, és csak késő délután kezdett esni az eső, így minden tervezett programunkat sikerült megtartani. Kerti séták, madarász programok, kutatói előadások és kutatói stand, bonsai előadás és szaktanácsadás mellett a Labdarózsa néptánc csoport előadása, kézműves programok, helyi termékek és kézműves portékák várták az idelátogatókat. Köszönjük a kedves visszajelzéseket, Önkénteseinknek és Munkatársainknak a sok segítséget! Fényképgaléria a hír címére kattintva tekinthető meg.

2019.09.26.

Az Ökológiai Kutatóközpont (anyaintézményünk) kutatóival is találkozhatnak a Földi javak asztalunkon családi nap és vásár rendezvényen!
Előadások és "Kérdezz a kutatótól!"-stand várja az érdeklődőket.
Részletes program a hír címére kattintva olvasható.

2019.09.20.

Október 6-án, vasárnap 10.00-17.00 óráig rendezzük meg hagyományos őszi programunkat, a „Földi javak asztalunkon” családi napot és vásárt.
A Kastély körül őszi termények, növények, kézműves és helyi termékek vásárolhatóak.
Folyamatos és alkalmi programok gyerekeknek és felnőtteknek:
díjmentes kerti / madarász séták, mesesarok, korongozás, gyertyafaragás, fotókiállítás, természetismereti és –megőrzési ill. kutatói programok.
A Karbonházban Bonsai kiállítás és bonsai nevelési előadás.
A botanikus kerti gyűjteményben 80 különböző féle kopasz őszirózsa virágzását és terménybemutatónkat tekinthetik meg.
Szabadtéri büfék a Kastély mögötti nagy tölgyfa alatt kínálnak lángost, furmintos lepényt, kürtős kalácsot és kávé különlegességeket.
További részletek a hír címére kattintva láthatóak.

2019.09.19.

Az önállóan bejárható tansétáink tematikáját ismét bővítettük, ezzel gazdagítva a szeptember 21-22-i Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozat kínálatát. Debütáló új programunk:
Filmforgatások a vácrátóti botanikus kertben - 'Filmkultúra' önállóan bejárható tanséta térképes vezetőlappal:
A séta 8 állomása feleleveníti a magyar filmtörténet nagy alkotásainak azon jeleneteit, amelyeket Kertünkben forgattak.
További részleteket a hír címére kattintva olvashatnak.